„... ha Fenyves, akkor mosolyogj!”

Balatonfenyves családias üdülőhely. Hangulatos, rendezett szabadstrandjain szívesen tartózkodnak, akár egész nap is a turisták. Ingyenes parkolói, családbarát szolgáltatásai, mozgáskorlátozottak részére kialakított stég lejárói, térítésmentes illemhelyei, sportolásra alkalmas adottságai, vendéglátóhelyei, programjai, gondozott pázsitjai, tiszta gyermek játszóterei sokféle lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra.

BALATONFENYVESI SZABAD STRANDOK
 

Balatonfenyves Nagystrand

Balatonfenyves NagystrandBalatonfenyves legnagyobb szabad strandja a település központi részén található. A Balatonpart utca vonalában, kb. egy kilométer hosszúságban. Kis gyermekes családoknál igazán közkedvelt az újonnan kialakított lassan mélyülő, homokos strandrész. Remek „vízihomokozója” a gyerekeknek. A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület ezen a strandon működtet vízibicikli kölcsönzőt. (Árak: 1.500 Ft /1/2 óra, 2.500 Ft / óra)
A strandon ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszótereket, öltözőket, WC-ket, valamint hidegvizes zuhanyzókat.
A Nagystrand Bakay Árpád utcai végén újonnan épített kerékpártárolók találhatók (melyet mindenki saját felelősségre vehet igénybe).
A strand területén illetve a sétáló utcában (Vachot S. u.) több büfé és más üzlet is található különböző szolgáltatásokkal (lángos, palacsinta, pizza, hamburger, hot-dog, egytál ételek, fagylalt, jégkrém, koktélbár, ajándéktárgyak stb.)
A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitva tartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vízimentők (2fő) és vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat. A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület strand információs szolgáltatást és ingyen WI-FI hozzáférést működtet. Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben, napi 500 forintos díj ellenében.

Balatonfenyves Csalogány-közi szabad strand

Balatonfenyves Csalogány-közi szabad strandBalatonfenyves második legnagyobb, kb. 400 m hosszúságú szabad strandja a település észak-keleti részén, a Csalogány utcánál található.
A strandot gondozott pázsit borítja, területén fák sorakoznak. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszótereket, öltözőket, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat. A büfék – falatozók változatos étel és ital kínálattal rendelkeznek (lángos, palacsinta, pizza, hamburger, hot-dog, egytál ételek, fagylalt, jégkrém, stb.)
A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitvatartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat. Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben, napi 500 forintos díj ellenében.

Balatonfenyves-alsói szabad strand

Balatonfenyves-alsói szabad strandA Balatonfenyves-alsói vasútállomás szomszédságában található a településrész szabad strandja, amit az utóbbi években jelentősen korszerűsítettek.
A „Mozdulj Balaton” egyik helyszíne. A Balaton kedvezőtlen iszapmozgása miatt egy hosszabb (kb. 30 m) bejárón lehet a vízbe jutni. A szezonban minden szombaton egész nap állandó animátor várja a helyszínen a jelentkezőket a különböző sportversenyekre – strandröplabda, kosárlabda, kispályás focilabda, tollaslabda. A bejáró mellett különböző sporteszközöket is telepítettek a sekély vízbe, ami különösen alkalmas a játékra, sportra.

A bejárattól balra különböző mászókákból, hintákból, homokozóból álló, biztonságos, bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret alakítottak ki a gyermekek részére. A büfék a bejárattól a strand jobb oldali részén találhatók széles étel-és italválasztékkal.
A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitvatartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat. Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben, napi 500 forintos díj ellenében.

Balatonfenyves István király utcai szabad strand

Balatonfenyves István király utcai szabad strandA bejáratnál álló vendéglő miatt Fenyőstrandként is emlegetett fürdőhely Balatonfenyves észak-keleti szélén található, nem messze a Bélatelep-alsói vasútállomástól. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat.

Pozsony utcai szabadstrand

Pozsony utcai szabadstrandA Pozsonyi utca végén található kisebb szabadstrand szintén közkedvelt a kisgyermekes családok számára. A bejáratnál lassan mélyülő, homokos rész vezet a Balatonba. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat. Az itt található kisebb vendéglő is várja kedves vendégeit!

„Jó a Balaton télen is!”
Korcsolyázási lehetőségek Balatonfenyvesen

Balatonfenyves Nagystrand: kijelölt jégpályaNe hanyagolja télen sem, csak nézze másképp a lehetőségeket! Mi ebben segítünk! Jöjjön el akár csak egy csúszkálásra, jéghokira, korcsolyázásra, lékhorgászatra hozzánk! A meleg helyzetekről mi gondoskodunk (forró tea, forralt bor)!
Balatonfenyvesen is készül minden évben a korcsolyázó terület kijelölésére. Amint a jégviszonyok megengedik, a Nagystrand középső részén, a vasútállomással szemben, a Vass Gereben, és Vachott Sándor utcák vonalában alakítanak ki kijelölt pályát.
Egy illemhelyet is kinyitnak és egy vendéglátóhely is kínál ételeket, italokat.