„... ha Fenyves, akkor mosolyogj!”

BALATONFENYVESI SZABAD STRANDOK

Balatonfenyves Nagystrand

Balatonfenyves legnagyobb szabad strandja a település központi részén található. A Balatonpart utca vonalában, hozzávetőleg egy kilométer hosszúságban. Kisgyermekes családoknál igazán közkedvelt az újonnan kialakított lassan mélyülő, homokos strandrész. Remek „vízihomokozója” a gyerekeknek. A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület ezen a strandon működtet vízibicikli kölcsönzőt (árak: 3 000 Ft /0,5 óra, 5 000 Ft / óra). A strandon ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszótereket, öltözőket, valamint hidegvizes zuhanyzókat. A WC-k használata díjköteles. A vasúttól délre eső parkolók díjfizetés ellenében használhatók.

A Nagystrand Bakay Árpád utcai végén újonnan épített kerékpártárolók találhatók (melyet mindenki saját felelősségre vehet igénybe). A strand területén illetve a sétáló utcában (Vachot S. u.) több büfé és más üzlet is található különböző szolgáltatásokkal (lángos, palacsinta, pizza, hamburger, hot-dog, egytál ételek, fagylalt, jégkrém, koktélbár, ajándéktárgyak stb.).

A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitva tartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vízimentők (2 fő) és vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat. A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület strand információs szolgáltatást és ingyen Wi-Fi hozzáférést működtet. Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben, napi 500 forintos díj ellenében.


Balatonfenyves Csalogány-közi szabad strand

Balatonfenyves második legnagyobb, kb. 400 m hosszúságú szabad strandja a település észak-keleti részén, a Csalogány utcánál található.

A strandot gondozott pázsit borítja, területén fák sorakoznak. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszótereket, öltözőket, hidegvizes zuhanyzókat. A WC-k használata díjköteles. A vasúttól délre eső parkolók díjfizetés ellenében használhatók. A büfék – falatozók változatos étel és ital kínálattal rendelkeznek (lángos, palacsinta, pizza, hamburger, hot-dog, egytál ételek, fagylalt, jégkrém, stb.)
A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitvatartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat. Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben, napi 500 forintos díj ellenében.


Balatonfenyves-alsói szabad strand

A Balatonfenyves-alsói vasútállomás szomszédságában található a településrész szabad strandja, amit az utóbbi években jelentősen korszerűsítettek.
A „Mozdulj Balaton” egyik helyszíne. A Balaton kedvezőtlen iszapmozgása miatt egy hosszabb (kb. 30 m) bejárón lehet a vízbe jutni. A szezonban minden szombaton egész nap állandó animátor várja a helyszínen a jelentkezőket a különböző sportversenyekre – strandröplabda, kosárlabda, kispályás focilabda, tollaslabda. A bejáró mellett különböző sporteszközöket is telepítettek a sekély vízbe, ami különösen alkalmas a játékra, sportra.

A bejárattól balra különböző mászókákból, hintákból, homokozóból álló, biztonságos, bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret alakítottak ki a gyermekek részére. A büfék a bejárattól a strand jobb oldali részén találhatók széles étel-és italválasztékkal.
A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitvatartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat. Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben, napi 500 forintos díj ellenében.


Balatonfenyves István király utcai szabad strand

A bejáratnál álló vendéglő miatt Fenyőstrandként is emlegetett fürdőhely Balatonfenyves észak-keleti szélén található, nem messze a Bélatelep-alsói vasútállomástól. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret, hidegvizes zuhanyzókat. A WC-k használata díjköteles. A vasúttól délre eső parkolók díjfizetés ellenében használhatók.


Pozsony utcai szabadstrand

A Pozsonyi utca végén található kisebb szabadstrand szintén közkedvelt a kisgyermekes családok számára. A bejáratnál lassan mélyülő, homokos rész vezet a Balatonba. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret, hidegvizes zuhanyzókat. Az itt található kisebb vendéglő is várja kedves vendégeit!A WC-k használata díjköteles. A vasúttól délre eső parkolók díjfizetés ellenében használhatók.


„Jó a Balaton télen is!”
Korcsolyázási lehetőségek Balatonfenyvesen

Ne hanyagolja télen sem, csak nézze másképp a lehetőségeket! Mi ebben segítünk! Jöjjön el akár csak egy csúszkálásra, jéghokira, korcsolyázásra, lékhorgászatra hozzánk! A meleg helyzetekről mi gondoskodunk (forró tea, forralt bor)!
Balatonfenyvesen is készül minden évben a korcsolyázó terület kijelölésére. Amint a jégviszonyok megengedik, a Nagystrand középső részén, a vasútállomással szemben, a Vass Gereben, és Vachott Sándor utcák vonalában alakítanak ki kijelölt pályát.
Egy illemhelyet is kinyitnak és egy vendéglátóhely is kínál ételeket, italokat.