„... ha Fenyves, akkor mosolyogj!”

Fenyves újabb sikeres pályázata!

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értesítése szerint 50 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület programja.

Ebből már az egyesület a jövő szezonra szeretné újraindítani Balatonfenyves kertmoziját, továbbá a védettnek számító Nagyberek területén – 52,7 kilométernyi gyalogos, nordic walkingos és kerékpáros túraútvonal kijelölésére kerül sor. A turistakörutak úti céljai közt lesz Pálmajor, a Fehérvízi láp és Csisztafürdő is. A területen található hajdani mérlegházat és a vízházat egész évben használható kulcsosházakká kívánjuk alakítani.

A balatonfenyvesi projekt tehát egyik fő eleme az évek óta bezárt kertmozijának újraélesztése új tetőszerkezet építésével,illetve a színpad feletti rész kibővítésével, székek vásárlásával, továbbá a filmlejátszásokhoz szükséges vetítőprojektor és hangtechnika beszerzésével. Az elnyert keretből szeretnénk egy sporteszköz-kölcsönzőt működtetni, ezen belül elektromos kerékpárok (hogy az idősebb korosztály is kényelmesen elkerekezhessenek például a csisztai fürdőbe), kajakok, kenuk és nordic walking botok , valamint a téli sportokhoz korcsolyák, fakutyák beszerzését megvalósítani.
A pályázati forrásból megújul a helyi turisztikai iroda – kicseréltetjük a nyílászárókat, bevezetjük a fűtést, hogy télen is zavartalanul működjön az iroda. Napelemeket helyezünk el az iroda tetejére, mely elektromos áramot termel, klímaberendezés beépítését és mozgáskorlátozottak részére is megközelíthető bejárat kiépítését valósítjuk meg.
A három fő strandon egy-egy vandálbiztos, érintőképernyős információs terminált (Touch info) helyezünk el,melyen az egyesületünk tagjainak szolgáltatásait díjmentesen tudjuk publikálni.
Tavasszal új, a fenyőfa virágzásához kötődő többnapos balatonfenyvesi fesztivált indítunk el hagyományteremtő céllal.

A finanszírozási keretből egyesületünk vásárolhat egy kishaszon gépjárművet, rendezvénysátrat, turisztikai vásárokon való megjelenéshez szükséges eszközöket (vásári installációk). Közel 15 millió forintos keret áll rendelkezésre marketingcélokra ( turisztikai jellegű kiadványok készítése –térképek, szálláskatalógus, prospektusok stb., hirdetések különböző médiákban )
Tehát sokat kell még dolgoznunk, de reméljük az ide látogató turisták és helyi lakosok egyaránt jóérzéssel élvezhetik majd ezen lehetőségeket !

Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület

 

Tagtoborzó felhívás!

A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület ezúton szeretné felhívni minden kedves érdeklődő – magánszemélyek, magán szálláskiadók, vállalkozások figyelmét, hogy a jövőben is megtiszteltetés lenne számunkra ha minél többen csatlakoznának hozzánk és lennének tagjaink ! Hiszen kiadványainkban, szolgáltatásainkban, vásárokon való részvételünk során tagjaink szolgáltatásait térítésmentesen publikáljuk.

Érdeklődésüket előre is megköszönjük !